Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι μπύρα
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 ποτήρι γάλα Φάρμα Κουκάκη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 ποτήρια αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι μέλι
- 1/2 ποτήρι νερό
- καρύδια, ζάχαρη, κανέλλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε το λάδι μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Προσθέτουμε τη μπύρα, το κονιάκ, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Στο μεταξύ βάζουμε το νερό, το μέλι και την ζάχαρη να βράσουν.
- Βουτάμε λίγα-λίγα τα μελομακάρονα στο σιρόπι ενώ είναι χλιαρά και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά.
- Μόλις μελώσουν, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα καρύδι και κανελοζάχαρη.