Υλικά
-
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
225 γρ. βούτυρο
-
300 γρ. φλ. ζάχαρη
-
2 αυγά
-
4 μήλα (800 γραμ.)
-
40 γρ. κονιάκ
-
110 γρ. γάλα Φάρμα Κουκάκη
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 κ.γ. γαρύφαλο
Εκτέλεση
-
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους.
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ.
-
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί.
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
-
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει το μείγμα αφράτο.
-
Καθώς χτυπάμε το μείγμα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
-
Χαμηλώνουμε το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα.
-
Προσθέτουμε το μισό κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder.
-
Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
-
Προσθέτουμε τα μήλα και το υπόλοιπο αλεύρι.
-
Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα και την βάζουμε στο φούρνο.
-
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για περίπου 55′, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.