Υλικά
Για τα μπουρεκάκια:
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 500g κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες στον τρίφτη
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 200g φέτα κομματιασμένη
- 1 αβγό χτυπημένο
- Λίγο Αγνόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 4 κ. σ. γιαούρτι Φάρμα Κουκάκη
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1 κ. σ. Αγνόλαδο
- 1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες και βάζουμε σε καθεμιά 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε.
- Τυλίγουμε σε ρολάκια, αφού σφίξουμε καλά τις άκρες για να μη φύγει η γέμιση.
- Τα απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με λάδι ή αυγό και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου.
Για τη σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε πάνω από τα μπουρεκάκια.