Μπισκότα Αμυγδάλου

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ

Υλικά 

  • 240 γραμ. βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
  • 150 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 330 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Σκόνη μαστίχας
  • 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 100 γραμ. φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο.

  2. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι η ζάχαρη και το βούτυρο να γίνουν κρέμα.

  3. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και τη μαστίχα.

  4. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα για τα μπισκότα αμυγδάλου.

  5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

  6. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή.

  7. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μπισκότα στρογγυλά και πλακέ.

  8. Αφού τα πλάσουμε όλα, τα βουτάμε στο ασπράδι και αμέσως στο αμύγδαλο φιλέ να καλυφθούν.

  9. Βάζουμε τα μπισκότα αμυγδάλου σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να έχουν κενό μεταξύ τους.

  10. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, για περίπου 30΄ μέχρι να ροδίσουν καλά.