Πανακότα με φράουλες

Fast & Yummy

Υλικά 

  • 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 3 φλιτζ. κρέμα γαλακτος
  • 1 κ.σ ζελατίνη σε σκόνη
  • ⅓ φλιτζ. μέλι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζ. φράουλες (Κομμένες σε μικρά κομμάτια)
  • 2 κ.σ. μπράντυ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Με μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη αλλά να μη βράσει το γάλα.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν όλα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας.
  5. Χωρίζουμε την κρέμα σε ποτήρια ή μπολάκια, τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
  6. 20 λεπτά πριν σερβίρουμε την πανακότα μας, αναμιγνύουμε στο μπράντυ και τη ζάχαρη τις φράουλες.
  7. Τα προσθέτουμε πάνω στην πανακότα.