Υλικά
-
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (ιδανικά κομμένη σε κομμάτια)
-
20 γραμ. βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
-
30 γραμ. ζάχαρη
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε τα σκεύη για το σουφλέ και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο (μπεν μαρί)
- Διαχωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη σταδιακά μέχρι να γίνει η μαρέγκα.
- Διαλύουμε με κουτάλι τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στη λιωμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
- Βάζουμε το μείγμα στα σκεύη και το ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για περίπου 7 λεπτά.