Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι - Συνταγή Φάρμα Κουκάκη

Φτιάξτε εύκολα λαχταριστό, ελαφρύ & υγιεινό, χειροποίητο σπιτικό παγωτό με ολόφρεσκο Γάλα και βελούδινο Στραγγιστό Γιαούρτι Φάρμας Κουκάκη

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο γάλα πλήρες Φάρμα Κουκάκη
  • 3 κεσεδάκια 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες Φάρμα Κουκάκη
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μία βράση.
  2. Βράζετε το γάλα σε κατσαρόλα και το αφήνετε πάλι να κρυώσει.
  3. Βάζετε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο-λίγο ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί.
  4. Προσθέτετε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύετε καλά.
  5. Βάζετε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει.
  6. Τότε το χτυπάτε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
  7. Ξαναπαγώνετε το μείγμα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.
  8. Προαιρετικά, προσθέτετε κομμάτια φρούτων, μέλι, ξηρούς καρπούς και τους ανακατεύεται καλά στο μείγμα.

Δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί τη συνταγή για Παγωτό με Στραγγιστό Κουκάκη