Tres Leches Flan

Fast & Yummy

Υλικά

 

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 350 ml. γάλα εβαπορέ
  • 500 ml. γάλα φρέσκο - Φάρμα Κουκάκη
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1½ κουταλάκια του γλυκού υγρή βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για την καραμέλα

  • 220 gr. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και τη λιώνουμε. 
  2. Αφού πάρει το χρώμα και την υφή της καραμέλας, την τοποθετούμε σε αντικολλητική φόρμα. 
  3. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα αυγά, το ξύσμα, το αλάτι και την βανίλια.
  4. Προσθέτουμε τα δύο γάλατα και αναμειγνύουμε.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και την τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί (το οποίο έχει μέχρι τη μέση καυτό νερό).
  6. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για 60 λεπτά.