Υλικά
-
1 συσκ. φύλλο κρούστας
-
150 γρ. βούτυρο Φάρμα Κουκάκη (λιωμένο και κρύο)
-
1½ lt φρέσκο γάλα Φάρμα Κουκάκη
-
200 γρ. σιμιγδάλι
-
200 γρ. ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
2 πρέζες αλάτι
-
60 γρ. βούτυρο Φάρμα Κουκάκη (για τη γέμιση)
-
Κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι.
- Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λεία η κρέμα.
- Μόλις πάρει βράση η κρέμα βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στην κρέμα.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να πήξει.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη κουζίνας.
- Βουτυρώνουμε το ταψί με λιωμένο κρύο βούτυρο.
- Στρώνουμε τα 5 φύλλα φροντίζοντας να έχουν αντίθετη φορά.
- Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα πάνω στην επιφάνεια της μπουγάτσας τα φύλλα που εξέχουν.
- Στρώνουμε πάνω στη μπουγάτσα τα υπόλοιπα πέντε φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε.
- Ψήνουμε στους 180 ºC στον αέρα για περίπου 35΄μέχρι να φουσκώσει η μπουγάτσα και να ροδίσει καλά το φύλλο.
- Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική και κανέλα.