Μπουρεκάκια με σάλτσα γιαουρτιού - Συνταγή της Φάρμα Κουκάκη

Συνταγή με Γιαούρτι της Φάρμα Κουκάκη

Υλικά

Για τα μπουρεκάκια:

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 500g κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 200g φέτα κομματιασμένη
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • Λίγο Αγνόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 4 κ. σ. γιαούρτι Φάρμα Κουκάκη
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 1 κ. σ. Αγνόλαδο
  • 1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. 
  2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες και βάζουμε σε καθεμιά 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε.
  4. Τυλίγουμε σε ρολάκια, αφού σφίξουμε καλά τις άκρες για να μη φύγει η γέμιση.
  5. Τα απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με λάδι ή αυγό και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου.

    Για τη σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε πάνω από τα μπουρεκάκια.