Υλικά
-
2 μεσαίες φέτες μπέικον
-
2 κ.σ. βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
-
6 μέτριες πατάτες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
-
2 πράσα (ψιλοκομμένα)
-
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-
Φρέσκο θυμάρι
-
6 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
-
100 ml κρέμα γάλακτος Light
-
Κρουτόν για το σερβίρισμα
- Σχοινόπρασο
-
Γιαούρι Φάρμα Κουκάκη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
- Το στραγγίζουμε και το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το θυμάρι και το πράσο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση η σούπα.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η πατάτα.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ενώ αφαιρούμε το θυμάρι.
- Κάνουμε την πατατόσουπα πολτό.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 3 με 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε την πατατόσουπα και γαρνίρουμε με μπέικον, κρουτόν και σχοινόπρασο.