Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε λωρίδες
- 400γρ μανιτάρια
- 400γρ στραγγιστό γιαούρτι Φάρμα Κουκάκη
- 100ml πλήρες γάλα Φάρμα Κουκάκη
- 150ml λευκό κρασί
- 150ml νερό
- 1 πακέτο μακαρόνια
- Βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
- Αλάτι & πιπέρι
- Κρεμμύδι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομμάτια
- Μαρινάρουμε τα κομμάτια με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε
- Σοτάρουμε το φιλέτο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια
- Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί και τα φιλετάκια
- Συμπληρώνουμε με νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, ελαιόλαδο και το γάλα
- Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το μείγμα μας
- Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε
- Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε σε πιάτο την μερίδα μακαρόνια και προσθέτουμε από πάνω μια μερίδα από το μείγμα μας. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι για γαρνιτούρα.
Δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί τη συνταγή για Στρογγανόφ με Στραγγιστό Γιαούρτι Κουκάκη