Υλικά
- 400γρ. μπισκότα (πτι-μπερ)
- 200γρ. βούτυρο Φάρμα Κουκάκη (λιωμένο)
- 5 φύλλα ζελατίνης (περίπου 2γρ. η καθεμία)
- Χυμό από 1½ λεμόνι
- 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό Φάρμα Κουκάκη
- 400ml γάλα ζαχαρούχο
- Φρούτα της επιλογής σας
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε φόρμα τάρτας καλυμμένη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το χυμό λεμονιού, στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη διαλύουμε καλά μέσα στο χυμό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο και το μίγμα ζελατίνης και το βάζουμε στη βάση της τάρτας.
- Τοποθετούμε τα φρούτα πάνω στο μίγμα γιαουρτιού και βάζουμε ξανά την τάρτα στο ψυγείο για 5-6 ώρες.