Αυθεντικά Γαλλικά κρουασάν βουτύρου - Συνταγή της Φάρμα Κουκάκη

Συνταγή με Γάλα της Φάρμα Κουκάκη

Υλικά

  • 225 γραμμ. βούτυρο
  • 375 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γραμμ. αλεύρι νισεστέ
  • 8 γραμμ. αλάτι
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 230 ml γάλα Φάρμα Κουκάκη
  • 1 ξηρή μαγιά
  • 25 γραμμ. βούτυρο
  • 30 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το νισεστέ.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  4. Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά.
  5. Τα ρίχνουμε όλα στο αλεύρι και ζυμώνουμε.
  6. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την κόβουμε σε σχήμα σταυρού και βάζουμε το βούτυρο (τα 25 γραμμ.).
  7. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  8. Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί.
  9. Βάζουμε το κρύο βούτυρο και κλείνουμε καλά τις πλευρές.
  10.  Αλευρώνουμε ελαφρώς και την πατάμε ελάχιστα με τον πλάστη.
  11.  Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο 45×26 εκατοστά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  12.  Κόβουμε σε τρίγωνα και τυλίγουμε να πάρουν σχήμα κρουασάν.
  13.  Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  14.  Σκεπάζουμε με μεμβράνη αλλά προσέχουμε να μην ακουμπάει πάνω στα κρουασάν.
  15.  Τα αφήνουμε για 2-3 ώρες σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  16.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 10 λεπτά και στη συνέχεια στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.