Υλικά
- 500 γρ. φρέσκο βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
- 130 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
- 5 βανίλιες κάψουλες
- 250 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα
- 1/2 σφηνάκι κονιάκ προαιρετικά
- 1 κ.γ. κοφτό baking powder
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Αφού έχουμε χτυπήσει το βούτυρο με τη ζάχαρη και έχουν αφρατέψει ρίχνουμε τις βανίλιες το αλεύρι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το baking και το κονιάκ.
- Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη.
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ώστε να είναι αλεσμένα και όχι σκόνη και τα βάζουμε σ' ένα τηγάνι.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα καρυδιού γύρω στα 30 γρ. περίπου ο καθένας.
- Βάζουμε σ' ένα ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς, για 20 με 25 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
- Μόλις γίνουν χλιαροί, πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.