Κουραμπιέδες - Συνταγή από τη Φάρμα Κουκάκη

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
  • 5 βανίλιες κάψουλες
  • 250 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ προαιρετικά
  • 1 κ.γ. κοφτό baking powder
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  2. Αφού έχουμε χτυπήσει το βούτυρο με τη ζάχαρη και έχουν αφρατέψει ρίχνουμε τις βανίλιες το αλεύρι.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το baking και το κονιάκ.
  4. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία εύπλαστη ζύμη.
  5. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα ώστε να είναι αλεσμένα και όχι σκόνη και τα βάζουμε σ' ένα τηγάνι.
  6. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα καρυδιού γύρω στα 30 γρ. περίπου ο καθένας.
  7. Βάζουμε σ' ένα ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς, για 20 με 25 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
  8. Μόλις γίνουν χλιαροί, πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.